Biografie

Op de planken
Na het afronden van de eerste muziekopleiding gaat Heleen in binnen- en buitenland de planken op als zangeres. Heleen zingt op verschillende uiteenlopende locaties een gevarieerd repertoire mét en zonder live band.
Ze behaalde haar eerste bescheiden succesen door te mogen zingen in het voorprogramma van Nick & Simon, de 3J’s en Thomas Berge.

Doorzettingsvermogen
2014 is een veelbewogen jaar voor Heleen. Naast een afstudeeronderzoek doet ze haar intrede als songwriter tijdens het RTL programma ‘The Hit’. Waarna Sandra van Nieuwland het nummer ‘Get better’ uitbrengt. Heleen schreef dit nummer over het hebben van wilskracht en jezelf verbeteren. Dit waren haar belangrijkste pijlers tijdens haar studie aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen. Al gauw behaalt het nummer de iTunes top30.

Feeling met publiek
In juni 2014 is Heleen afgestudeerd aan het Conservatorium. Ze staat steeds vaker op de planken en begeleidt zichzelf vaker op piano tijdens de optredens. Ze brengt tijdens live optredens eigen geschreven songs ter gehore en speelt covers in een eigenzinnig akoestisch jasje.
Als een vis in het water stelt ze haarzelf steeds meer open voor publiek en laat tijdens live optredens steeds meer van zichzelf zien. Heleen opent haar hart en bezorgt menig mens een warm gevoel.

Levendig en veelzijdig
Muziek geschreven door Heleen is uiteenlopend en zeer gevarieerd. Samenwerken met verschillende uitmuntende en gevarieerde professionals uit de muziekwereld is dan ook een grote lust! Zo werkt Heleen op het moment samen met o.a. producer Henk Pool aan pop/dance songs voor de nieuwste EP van Gerrie Dantuma dat in maart 2016 wordt uitgebracht.